
רובה, ברמת ההגדרה הבסיסית, הוא חומר אשר מורחים בין אריחי הרצפות, במטרה ליצור מראה אחיד ולמנוע כניסתו של לכלוך אל בין הרווחים. הבעיה, אם אפשר לקרוא לה כך, היא שגם את הרובה נדרש לנקות מפעם לפעם, כאשר לא מעט אנשים אינם יודעים כיצד לגשת למשימה כלל וכלל. אתר הברקה ✅ מעניק לכם מספר טיפים מוצלחים לביצוע המשימה על הצד הטוב ביותר.
חומרי ניקיון ייעודיים
כיום, ניתן למצוא מספר חומרים, אחוז משמעותי מהם חומרים אקריליים, אשר התכלית המרכזית שלהם היא ניקוי רובה. כמובן שאין לבצע את המלאכה באמצעות חומרים אחרים, שעלולים להיות חסרי תועלת במקרה הרע, או לפגוע ברובה עצמה במקרה הגרוע יותר. עיקרון הניקוי דומה ברוב המקרים, והוא מבוסס על מריחת החומר במקומות הבעייתיים, המתנה פרק זמן של כעשרים שניות, הסרתו באמצעות מגב ושטיפת הרצפה.
חשיבותו של גירוד
במספר לא מבוטל של מצבים, כאשר נדרש ניקיון נקודתי או מקיף של הרובה, יש להסיר קודם כל את השכבה הפגומה. הדבר נעשה באמצעות כלים בסיסיים באופן יחסי, ביניהם סכין, כלים לגירוד אריחים, דיסק המכיל להב וכיוצא בזה. חשוב לבצע את המלאכה בעדינות ובדיוק מקסימליים, וזאת במטרה למנוע פגיעה במרצפות עצמן.
ניקיון, חידוש ומה שביניהם
חשוב להדגיש כי בחלק מהמקרים, כאשר מדברים על ניקיון רובה, מתכוונים למעשה על מכלול פעולות, המאפשרות יחדיו חידוש של הרובה. החידוש מבוסס על מספר שלבים עוקבים: ראשית, מדובר על פירוקה של השכבה הישנה, מה שנעשה בדרך כלל, כאמור, בצורה ידנית. לאחר שכל המרווחים מנוקים להם, יש למרוח שכבה חדשה של רובה, שצריכה להיות אחידה ומדויקת. השלב האחרון הוא מריחת שכבת סילר, המשמשת להגנה על המשטח ולאטימה מלאה שלו. כעבור מספר שעות המתנה, יתייבש הסילר והמלאכה למעשה תסתיים לה.