
רובנו מעסיקים עוזרת בית או מנקה באופן פרטי או באמצעות חברות המתמחות בשירותי ניקיון בתים. יש ביקוש עצום למנקים ולמנקות בכל הארץ, אך קיים מחסור עצום בעובדים בתחום הניקיון. לכן, בשנתיים האחרונות המחיר שיש לשלם למנקה לפי שעה התייקר בצורה משמעותית. אם עד לפני כחמש שנים השכר של מנקה לשעה עמד על 50-35 ₪, כיום המחיר הממוצע עומד על 70-50 ש"ח לשעה.
מעבר לשכר הבסיס של מנקה לשעה, עלינו גם להפריש כסף לביטוח הפנסיוני של המנקה ולשלם דמי נסיעות. ראוי לציין כי שכר המינימום למנקה עומד על כ-30 ₪ לשעה, וליתר דיוק 29.12 ₪ לשעה. בפועל, הניסיון למצוא כיום מנקה זמינה, מקצועית ויסודית הפך למשימה מורכבת וכמעט בלתי אפשרית, לכן כדאי לפנות אל חברות ניקיון בתים המציעות שירות של מנקים ומנקות לפי שעה באופן חד פעמי או על בסיס קבוע, פעם או פעמיים בשבוע.
ניקיון יסודי על ידי מנקה מקצועי/ת
כמה באמת עולה מנקה לשעה? ובכן, התשובה משתנה מיישוב ליישוב. לאחרונה נערך סקר מקיף לבדיקת עלות לפי שעה של מנקה מקצועי/ת. הסקר בדק את עלות הניקוי של דירות ובתים פרטיים ב-30 יישובים בפריסה ארצית רחבה, מאילת ועד מטולה.
תוצאות הסקר הפתיעו רבים מאחר והתגלה כי יש פער משמעותי בין האזורים השונים, ובנוסף המחיר משתנה אם ניתן למצוא עובדים זרים המציעים שירות בדרך כלל באזורים יוקרתיים. הסקר מגלה לנו כי טווח המחירים של מנקה לשעה הוא 50 ₪ עד 70 ₪, אך יש לא מעט משקי בית המוכנים לשלם גם יותר כל עוד המנקה עושה את העבודה במקצועיות ובאופן קבוע.
כאמור, למצוא מנקה בשוק החופשי זו משימה כמעט בלתי אפשרית, לכן הפתרון הוא לפנות לחברת ניקיון בתים המעסיקה צוות מקצועי של מנקים ומנקות. יחד עם זאת, שוק הניקיון של בתים ודירות אינו מפוקח ואין בו רגולציה, לכן יש הרבה מאוד חאפרים בענף וחשוב להיזהר מהם.
כאשר מעסיקים מנקה דרך חברת ניקיון מומלצת זוכים לשירות מקצועי ויעיל, אם לא מרוצים מהמנקה החברה תשלח עובד אחר (או עובדת). בנוסף על זאת, אין צורך להתמודד עם תשלום למוסד לביטוח לאומי ולהפריש עבור המנקה כסף לביטוח הפנסיוני מאחר והחברה דואגת לכך.