האטימות משחקת תפקיד חשוב בענף הבנייה והשיפוצים. מבנים רבים ניזוקים בשל ליקויי אטימות ההופכים אותם לפגיעים בפני תנאי מזג האוויר, כימיקלים ומזהמים שונים. בעיות וכשלי איטום עשויות לגרום לנזקים כבדים וכמובן לשבש את שגרת החיים.
סילרים הם חומר איטום היוצרים שכבת הגנה ותורמים לעמידות של משטחים מפני מעברים של אוויר, אבק, חדירת מים ואפילו חרקים. סילר איכותי מאופיין בתכונות של חוזק, יציבות, עמידות בפני קורוזיה וחשוב להתאים אותו המצע והחומר ממנו עשויה התשתית להשגת התוצאה המיטבית. באמצעות חומר איטום כמו סילר יוצרים הבונים והמשפצים מחסום דרכו חומרים אינם יכולים לעבור וממלאים רווחים שונים.
בבחירת סילרים חשוב לבדוק מהי התרכובת והאם היא גמישה לביצוע, האם ניתן לצבוע על גבי התשתית עליה בוצע האיטום, האם הוא עמיד גם בפני חדירת מים ומתאים לתשתיות רטובות, האם הוא יעיל יותר ליישומים פנימיים או חיצוניים וגם ליישומי בנייה תובעניים, מזג אוויר קיצוני.
התכונות שעושות הבדל
בשנים האחרונות יש רבים שמחפשים סילר שאינו משנה גוון וייראה טבעי גם לאחר הביצוע. זהו למעשה סילר שקוף ניטרלי שאינו משנה גוון ויכול להיות רב תכליתי. כמו כן, יש ביקוש רב לסוג ננוסיל שמאפשר שטח כיסוי רחב במיוחד פי 5 מסילר רגיל ומתאים מאוד לבנייה ושיפוץ במרכזים מסחריים או מרחבים ציבוריים עם תנועה רבה לעמידות בפני שחיקה גבוהה. אם בוחרים סילר לסביבה פנימית מומלץ לבחור כזה שהינו כמעט חסר ריח.
בבחירת הסילר חשוב לוודא שהוא מעניק הגנה גבוהה מפני הכתמה וחדירות טובה לעומק התשתית. ההעדפה היא לחומר נושם בעל ריח עדין או כמעט ללא ריח, שיהיה עמיד גם בפני קרני UV ולא יצהיב לאורך זמן. מעבר לעמידות הברורה בפני קרני השמש ומים, כדאי לבחור סילר שכם יכול להפחית נזקים של מלחים, כלורדים, קרבונציה ונזקים אלקליים והופך משטחים קלים יותר לניקוי ותחזוקה לאורך זמן. הישרדות חומר האיטום חשובה מאוד, כי לא מדובר בפרויקט שמבצעים כל תקופה ולכן, יש לבדוק מהי אריכות החיים המשוערת של החומר ואם הוא אכן חודר לעומק המשטחים. כמובן שיש לבדוק האם הוא ניתן ליישום על התשתית המבוקשת כמו בטון, גרניט, אבני גיר, אבני חול, שיש, אריחים סופגים וכדומה וגם מהי הדרך המומלצת לעבודה עם החומר כמו למשל, באמצעות הברשה, רולר או ניגוב.
מגנים על הקירות והרצפה
מיקום השימוש בסילר אף הוא קריטי לבחירת החומר הנכון כאשר יש סילר ייעודי לקירות שאמור לספק את ההגנה הנדרשת. סילר זה חיוני במיוחד בהגנה על תשתיות מינרליות כמו אבן ובטון שחשופים למזג אוויר וכימיקלים שונים שיכולים להרוס את הבטון והאבן דרך סדקים או רטיבות קפילארית. יש ליישם את החומר על תשתית יבשה ולעקוב אחר הוראות נוספות שקריטיות להשגת התוצאה הטובה ביותר, כמו למשל, הסרת עודפי חומר מהתשתית למניעת הכתמה או דביקות והגנה על אלמנטים שסובבים את הקיר, אוורור החלל לאחר היישום.
יש גם סילר ייעודי להגנה על רצפות וגם במקרה זה יש לבדוק התאמה לסוג הרצפה כמו אבן טבעית, שיש או בטון כאשר סילר ייעודי לרצפה אמור להיות עמידה מאוד מפני שחיקה ולהגן על הרצפה מפני שמנים, נוזלים ומכתימים שונים, לדחות מים וכימיקלים וניתן להשתמש בחומר בהוראות המשתנות לרוב בין אם מדובר ברצפה חדשה או חידוש רצפה – לרוב נהוג ללטש את הרצפה וליישם את החומר על תשתית יבשה לחלוטין, כי לחות עשויה למנוע ספיגה ואף ליצור כתמים.
שימו לב להבדל שיש לסילרים על בסיס מים לעומת ממיסים כאשר אלה על בסיס מים ידידותיים יותר למשתמש. אל תתפשרו על איכות הסילר למקסימום עמידות ותוצאות בשטח.