
חלודה היא אחד ה"אויבים" הגדולים ביותר של מוצרי המתכת למיניהם. הבעיה היא שקל מאד לחלודה להצטבר על גבי מתכת, מה שמהווה לא רק מפגע אסתטי, כי אם בריאותי – חשבו, למשל, על כלי אוכל המצופים בחלודה. החדשות הטובות הן שישנן מספר דרכים לניקוי חלודה, חלקן אפילו יעילות במיוחד. המדריך הבא, מבית הברקה ✅ יעשה לכם קצת סדר בבלאגן.
הכול מתחיל בחומרי ניקיון
את הסקירה ראוי להתחיל עם מוצרים ייעודיים לניקיון חלודה, המבצעים עבודה מרשימה בכל קנה מידה. כאשר רוכשים מוצר מהסוג הזה חשוב לוודא, קודם כל, שהוא אכן מתאים לסוג הפריט אותו יש לנקות, מאחר וחוסר התאמה עלולה להביא לאפקט ההפוך. יש לעקוב במדויק אחר הוראות השימוש ולא לסטות מהן כלל וכלל.
השחקנים האלטרנטיביים: חומץ, לימון וסודה לשתיה
במרוצת השנים, גילה האדם לא מעט דרכים להסיר בצורה יעילה את החלודה, כאשר לרוב המדובר הוא בפתרונות יצירתיים המצריכים מחשבה מחוץ לקופסה. השיטה הראשונה מכניסה לתמונה את החומץ, ועל פיה נדרש להשאיר את הכלי החלוד טבול בחומץ למשך מספר שעות, רצוי לילה שלם. לאחר מכן, שפשוף בעזרת צמר פלדה אמור להשלים את העבודה.
שיטה נוספת נעזרת אף היא במוצרים שיש בכל בית ישראלי: מלח ולימון. על פיה, יש לפזר מלח על גבי האזור המכיל את החלודה, ומיד לאחר מכן לטפטף מהלימון עד שיכסה לגמרי את המלח. לאחר כשלוש שעות יש לשפשף את החלודה כדי להסירה.
את החלודה ניתן להסיר גם באמצעות סודה לשתיה, אותה יש לשפוך באזור ה"נגוע". השפשוף צריך להיעשות באמצעות מברשת שיניים, כאשר מדי פעם יש לשטוף את המברשת במים זורמים.
חשיבותו של ייבוש
אין צל של ספק שאחת הסיבות העיקריות המביאות לחלודה מלכתחילה הוא מגע של המתכת עם מים. לכן, ברור שלאחר פעולת הניקיון, יש לפעול לייבוש מהיר ככל האפשר של המוצר או המשטח, מה שימנע מהחלודה לחזור ולהצטבר, ולמעשה יוריד את כל מאמצי הניקיון, שבוודאי הושקעו, לטמיון.